Dachstein West

25.10.2013 10:03

Pomalu přichází čas, kdy začnete přemýšlet o zimní dovolené. Ne každý má rád velká a příliš přelidněná střediska, kde budete stát dlouhé fronty u vleků a při lyžování na svazích si budete připadat jako v nějaké továrně. Z toho důvodu bychom vám chtěli představit lyžařskou oblast Dachstein West. Jedná se o klidné lyžařské místo s pohodovou atmosférou a dobrými podmínkami k lyžování.

 

Lyžovat zde můžete na jeho vrcholových partiích, kde je soustředěno nejvíce sjezdovek. Lanovky vás vyvezou na svahy do výšky 1600 m.n.m., aby jste si mohli zalyžovat na mírných až středně těžkých tratích. Většina sjezdovek je širokých o délce okolo 1 kilometru. Jsou řídce porostlé lesy což je příjemné za větrných dní, kdy vás i relativně chrání.

 

Nejlepší sněhové podmínky a také nejkvalitnější bývají v Russbachu. Je to díky jeho orientaci na severozápad a také se zde uměle zasněžuje sněžnými děly. Uměle zasněžováno je většina tratí a sjezdy v Annabergu a Gosau nejsou výjimkou. Hledáte-li náročnější tratě pak právě pro vás jsou připraveny sjezdovky z vrcholků Aussichtsberg a Törleck. Jedná se o sjezdovky označené černou barvou takže začátečník by se jim měl radši vyhnout.

 

Milovníci freeridu si užíjí na Krippensteinu. Tato hora je jedno velké „hřiště“ pro freeridery. I když zrovna neoplývá vysokou nadmořskou výškou její velké plus spočívá ve vynikající sněhové pokrývce.

 

Každoroční přívaly sněhu je důvod proč se sem sjíždějí freerideři ze všech koutů. Naleznete tu několik upravovaných sjezdovek lehčího stupně a tak si jízdu na nich mohou užít i lyžařští začátečníci. Kromě mírných terénů je z Krippensteinu úžasný výhled na ledovec Dachstein.

 

Tato oblast je ideální také pro nejmenší lyžaře. V Russbachu a Gosau jsou dětské parky s různými atrakcemi a také několik vleků s cvičnou loukou, kde se v klidu naučí své první krůčky na lyžích. Děti do 6 let zde lyžují zdarma což jistě potěší rodiče a pokud budete chtít své dítko pohlídat v Spatzennest klubu to není žádný problém.