Katschberg

03.12.2013 14:13

Vydat se na lyžování do okolí Katschbergu znamená užít si zábavu na sjezdovkách v nadmořské výšce 1.600 - 2.200 metrů. Tento lyžařský skiareál se nachází na hranicích Salcburska a Korutan. Okolí obce Katschberghöhe je ideálním místem jak pro zkušené sjezdaře, tak obdivovatele okolní přírody, stejně jako pro ty, kteří touží po odpočinku a relaxaci.

Samotný areál Katschberg lyžařům nabízí celkem 70 km jak nenáročných modře značených sjezdovek, tak i několik obtížných svahů situovaných vysoko v horách. Každý den je zdejší povrch sjezdovek upravován 2 desítkami nově pořízených sněžných roleb.

Středisko může dále nabídnout 30 km udržovaných zimních stezek pro turistiku, při jejichž použití je možné dokonale dopřát místní malebné zimní okolí. Do hůře přístupných míst s hlubokým sněhem se pořádají pochody na sněžnicích s průvodcem.

Do Katschbergu se lyžaři během své dovolené obvykle rádi vracejí. Téměř jako nekonečný vám bude připadat výčet možností vyžití, které areál Aineck / Tschaneck nabízí, jen dokládá univerzalitu a různorodost střediska. Snowboarding, alpské lyžování, severský způsob lyžování, noční lyžování, jízda na sních, snowtubing, jízda na saních tažených koňmi, bruslení, procházky na sněžnicích. To vše jsou činnosti, které mohou turisté v Katschbergu provozovat a jejich výčet tím v žádném případě nekončí.

Dopravu lyžařů na sjezdovky zajišťuje 16 moderních lyžařských vleků, které se starají o bezproblémovou přepravu lyžařů. Místní lyžařsky propojené hory Aineck a Tschaneck, včetně dalších hor Fanningberg a Grosseck – Speiereck, tvoří rozsáhlou lyžařskou oblast Oberlungau, kde je platný jeden jednotný lyžařský pas.

Běžkaři naopak uvítají 40 kilometrů perfektně značených běžkařských tras. A ve výšce 1.640 - 1.800 metrů je udržována trasa o délce přesahující 15 km, která je určená zkušeným běžkařům.

Pro nejmenší návštěvníky je v Katschbergu přichystána sáňkařská dráha Gamskogelhütte – Katschberg která měří více než 1.5 kilometru. A jejich rodiče jim nemusejí závidět, neboť každé úterý a sobotu je pořádáno sáňkování za umělého osvětlení, během kterého si i oni mohou užít hromadu zábavy. Sáně je samozřejmě možné zapůjčit na místě.

Dospělé určitě potěší dětský svět "Katschi´s Kinderwelt", kde je v provozu vlek pro ty nejmenší. Vyškolení instruktoři se budou věnovat vašim nejmenším ratolestem a vy máte jedinečnou možnost jak si užít lyžování plnými doušky.

Kdo chce po namáhavém dni také trochu relaxovat, může zajít do plaveckého bazénu v nedaleké oblasti Lungau či navštívit wellness centrum v Mariapfarru.