Kolébka zimních sportů - Semmering

09.12.2013 10:24

Rakouské městečko Semmering dostalo název "kolébka zimních sportů" po právu. Místní dominanta jménem Stuhleck vysoká bezmála 1.800 metrů prý byla prvním vrcholem, který byl již koncem 19. století pokořen na primitivních lyžích.

 

Značným plusem oblasti kolem Semmeringu je dobrá dostupnost z Čech. Jen po pár hodinách strávených v autě je možné se vynořit v kouzelné zasněžené krajině, ve které se dá prožít příjemná zimní dovolená.

 

V Semmeringu se dokonce pořádají závody Světového poháru na závodních sjezdovkách. Ke stoprocentní kvalitě sněhové pokrývky přispívají četná moderní sněhová děla díky nimž je dlouhá lyžařská sezóna zaručena.

 

Na sjezdovky vyvážejí příznivce bílého sportu komfortní 4 až 6-ti sedačky, které jsou vybaveny i stříškou pro případ nepříznivého počasí. Po cestě vzhůru mohou návštěvníci pozorovat neodolatelnost zdejší zimní krajiny a těšit se až okusí jízdu na místních svazích. K dispozici jsou pochopitelně půjčovny kompletního lyžařského vybavení a pro začátečníky a malé děti také školy lyžování.

Sjezdovky zde naleznete všech druhů a barev. Svůj um si mohou sjezdaři zdokonalovat na červených, modrých a technicky obtížných sjezdovkách. A dokonce i carvingoví nadšenci a příznivci snowboardingu si zde najdou tu svou vysněnou trať.

 

Díky značnému množství lehčích tratí si lyžařské středisko Semmering rády vybírají především rodiny s dětmi. Rodiče bezesporu uvítají, že jejich ratolesti mohou využívat i bezplatný vlek ve formě kouzelného koberce, jehož délka činí úctyhodných 54 metrů.

 

Ve středisku Spital am Semmering je k další mimo svahové zábavě udržováno kluziště, dráhy na curling, krytá hala na tenis a dva kryté bazény. Ke spokojenosti malých návštěvníků přispívá i dlouhá dráha pro jízdu na sáňkách a oblíbená dráha na snowtubing, na které si lze užít večer plný legrace a zábavy. Dráha je totiž plná nejrůznějších průjezdů a magických světelných efektů, v noci je osvětlená a zaskočí skutečně nevšedním zážitkem nejen děti, ale i jejich dospělý doprovod.

Jako každé správné zimní středisko, i okolí Semmeringu vábí lyžaře po náročném dni stráveném na lyžích či snowboardu, k odpočinku v některé z místních horských chat. Velkým lákadlem pro návštěvníky je také 30 metrová vyhlídku Hirschenkogel, kde se za dobrého počasí mohou kochat okouzlujícím výhledem na Alpy.