Lofer

06.12.2013 13:12

Obec Lofer je známé alpské rekreační středisko s dlouhou tradicí, chutnou kuchyní a nadstandardní kvalitou poskytovaných ubytovacích služeb.

 

Přímo v Loferu a jeho nejbližším okolí stojí řada pensionů, hotelů a apartmánových domů. Říká se, že místní lyžařská střediska umožňují lyžařům jedno z nejpůsobivějších lyžování v Rakousku. Možná právě proto do Loferu přijíždějí všichni ti, kteří chtějí prožít zimní dovolenou v rakouských Alpách.

Vesnička Lofer leží ve spolové zemi Salzbursko a řadí se do rekreační oblasti Saalachtal. Nalézá se v nadmořské výšce 626 m.n.m. a její dominantou je impozantní štít Loferer Steinberg (2513 m.n.m.), který se hrdě vypíná přímo nad vesnicí.

Celé středisko je obklopeno pohořími Loferer Gebirge a Reither Gebirge, ze severní strany sem zasahuje výběžek Chiemgauerských Alp a ze západu Pass Strub. Obcí protéká řeka Saalach. Lofer ovšem není jen zimní středisko!

 

Je dokonalým místem též pro dovolenou v Alpách v průběhu léta. Trekking, jízda na kole jedinečnou krajinou nebo čas strávený u čisté vody dodají sílu do následujících dnů. Turisty dále určitě potěší nedaleké turisticky vyhledávaná místa jako jsou město Salzburg, známé zimní středisko Zell am See, Berchtesgaden v Německu nebo slavný Kitzbühel.