Sölden a jeho ledovce

10.10.2013 13:05

Lyžařská oblast Sölden je zárukou spokojeného lyžování. Celá oblast je rozdělena na dvě částí: úbočí Gaislachkogel a Giggijoch. Oblast Giggijoch nabízí k lyžování hned ledovce dva. Tiefenbach, který je vhodný pro nenáročné lyžaře s převážně modrými sjezdovkami a Rettenbach což je prudký ledovec s červenými a jednu černou sjezdovkou. Zde si můžete vyzkoušet i nejdelší sjezdovku, která měří rovných 15 km.

 

Oba ledovce jsou propojeny lyžařským tunelem a může se vám poštěstit, že se jako diváci zúčastníte Světového poháru ve slalomu na ledovci Rettenbach, který se koná na konci října. Na sjezdovkách je dost místa, svahy jsou kvalitní až do závěrečné hodiny, prostě idylka na sněhu. Pokud se podaří počasí, což bývá skoro pravidlem, tak je zážitek z prvního lyžování na ledovci dokonalý.

 

Kdo má ostré hrany může si projít ještě viditelnou, pořádně zledovatělou stopu, kterou zde zanechali před pár dny závodní mistři světových jmen jako Ligety, Hirscher nebo Žampach. Ve vzduchu je stále ještě cítit adrenalinová atmosféra závodů a může se vám stát, že budete večer popíjet drink s některou z lyžařských hvězd. Takový je Sölden, komfortní, sportovní a hlavně zábavný.

 

Sölden je také jedno z nejkvalitnějších, ale i cenově nejdražších lyžařských středisek Rakouska. Leží v Ötztalském údolí a svůj název, který znamená v překladu „schody“ si nese již z dob minulých. 150 km perfektně udržovaných sjezdovek je připraveno zařídit vám prožití nezapomenutelné zimní dovolené. Díky nejmodernějším zasněžovacím zařízením je záruka sněhu zajištěna od října do května.

 

Po náročně stráveném dni lyžováním doporučujeme relaxaci v moderním aquaparku Freizeit Arena, kde se vaše tělo dokonale zregeneruje na další den.