Údolí Stubaital

04.10.2013 14:39

Lyžařské středisko Stubaital (970 - 3.200 m nm) je krásné údolí vzdálené jen 20 km od města Innsbruck. Nabízí kvalitní lyžařské tratě v zimě, ale díky ledovci Stubaier Gletscher je zde perfektní lyžování i v termínech mimo zimní sezónu. Zalyžovat si můžete na více než 140 km lyžařských tratí všech náročností. Obsluha na sjezdovky je zajišťována téměř 40 lanovkami a vleky.

 

Milovníci freestyle a snowboardu mají k dispozici 200 metrový Funpark ZOO pod vrcholem ledovce, který patří k největším v okolí Insbrucku a nabízí opravdu masivní skoky.

 

Pro milovníky prašanu je zde přírodní snowpark v oblasti Schlick 2000 kam se dostanete lanovkou jejíž údolní stanice se nachází jen několik metrů od centra střediska Fulpmes.

 

Pro nadšené běžkaře je k dispozici 130 km perfektně připravených běžeckých tratí, v různých délkách, nadmořských výškách a obtížnosti. Stopy jsou jak bruslařské tak i pro klasický styl, přičemž 5 km se nachází přímo na ledovci v nadmořské výšce 2.600 metrů.

 

Pokud vyrážíte na lyže s vašimi dětmi, pak věřte že o děti je v každé oblasti Stubaitalu dobře postaráno. V Neustiftu je pro ně připraven velký rodinný camp, kde se děti od 4 let učí lyžovat pod vedením vyškolených instruktorů.

 

Ronnyho zem dětí ve středisku Schlick 2000, i s možnosti výuky alpského lyžování, plní potřeby rodin kdy si rodiče chtějí nerušeně užívat svoje sportovní aktivity.

 

Jako ve většině oblastí jsou i ve Stubaitalu bohaté možnosti aprés-ski a zábavy po lyžování. Místní obyvatelé považují za mimořádně důležité nabídnout kvalitní vyžití také ve večerních hodinách. Skvělou zábavu zažijete ve střediscích Mieders, Fulpmes, Schlick 2000, Neustift a dokonce i na samotném ledovci.

 

Přibližně 80 km značených a udržovaných stezek zve na romantickou procházku po údolí Stubaital turisty.

 

Cesty vedou hlubokými lesy, na sluncem zalitých pastvinách, které se třpytí běloučkým sněhem. Pohled na horské scenérie z nichž pookřeje srdce jsou pro všechny nezapomenutelným zážitkem.

 

Se skipasem Stubaier Skipass můžete lyžovat ve všech areálech Stubaitalu, využívat skibusy a kryté bazény ve střediscích Fulpmes a Neustift. Jedinou nevýhodou pro lyžaře je množství návštěvníků na ledovci v hlavní sezóně, pokud střediska v údolí nemají dostatečné sněhové podmínky.